Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Bu doğrultuda devlet bile görev veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine birebir bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Konstrüksiyonların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin örgülmasına izin verilmektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belirli bir süre ısı ve yalaz intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Erişim kolaylığı sağlamak ammaçlı binalmış merdivenlerin dışında birey güvenliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Balkon kurtarmak namına yangın merdivenleri süresince sima çitndıran bütün binalarda olmalıdır.

Pekâlâ yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne derece süre alevlerin ve kötüın yayılmasını engelliyor?

Örneğin yangın merdivenleri koridorların nihayetinde kâin yangın çıkış baplarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin imalı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine demetlı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Her saat degaje bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında rastgele bir yük, möble veya gayrı bir ket bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Toplum arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm nüshalı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i kavramak için tıklayın.

Kuruluşların bir parçkakımı şeklinde başüstüneğundan dosdoğru şekilde monte edilmeli ve çap şekillerde olmamalıdır.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere için değsorunebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Belirtilen bu ahit dilimleri bir kapının yangına ne kadar müddet dayanacağını anlatım yangın kapısı etmektedir. Lakin bu mevzuda tetik yetişmek gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 an de dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Yangın Kapısı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan baplara maruz isimdir.

Kanatlar içinde uygun yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı dâhilin bindi plakaları mevcuttur.

Report this wiki page